Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 17 szombat Paszkál, Ditmár névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Kovászporos kenyérkém

felvitel dátuma: 2012-07-13 20:24:04       mai nézettség: 1       nézettség: 3954
részletes recept
Kovászporos kenyérkém
Hozzávalók 4 személyre:

50 dg kenyérliszt

3,3-3,5 dcl langyos víz

1 evokanál disznózsír

2 csapott kiskanál

1 csapott evokanál sikér

1 csapott evokanál kovászpor

1,5 dg éleszto

1 kiskanál cukor

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A hozzávalókat a kenyérsutoben jól kidagasztjuk, majd húsz perc dagasztás után a tésztát a kelesztotálban szép magasra megkelesztjuk.

Kivesszuk a tésztát és jól átgyúrjuk. Majd kilapogatjuktéglalap alakúra formázzuk, a két hosszabb oldalát a feléig ráhajtjuk és folcsavarjuk a tésztát. Kicsit megformázzuk, sutopapírral bélelt jénai tálba helyezzuk. Háromszor bevágjuk egy pengével, majd betakarjuk és hagyjuk még kelni.

A sutot 200 fokra forrósítjuk. A jénai tetejét vízzel bespricceljuk, ráborítjuk a tésztára és betesszuk a sutobe. Fél óráig kétszázon, utána csak 150 fokon 50-55 perc alatt készre sutjuk.

Rácson teljesen kihutjuk, utána szeleteljuk.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Vargová Szalayová Zuzana 2012 július 13

Gyönyörűűűűű lett Pannikám:)

0/10 Renáta 2012 július 13

Tényleg nagyon guszta :-)

0/10 Csillus 2012 július 13

Nagyon szép:))

0/10 Káplár Anna 2012 szeptember 15

Ez ám a kenyér!!!Nagyon szép lett.

0/10 kissné Ildi 2013 május 21

Lehet, hogy nagyon egyszerűt kérdezek. Hol lehet kovászport kapni?

10/10 Erzsó 2013 szeptember 24

Bioboltban lehet kapni kovászport.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*