Gyönyörűűűűű lett Pannikám:)
50 dg kenyérliszt
3,3-3,5 dcl langyos víz
1 evokanál disznózsír
2 csapott kiskanál só
1 csapott evokanál sikér
1 csapott evokanál kovászpor
1,5 dg éleszto
1 kiskanál cukor
A hozzávalókat a kenyérsutoben jól kidagasztjuk, majd húsz perc dagasztás után a tésztát a kelesztotálban szép magasra megkelesztjuk.
Kivesszuk a tésztát és jól átgyúrjuk. Majd kilapogatjuk, téglalap alakúra formázzuk, a két hosszabb oldalát a feléig ráhajtjuk és folcsavarjuk a tésztát. Kicsit megformázzuk, sutopapírral bélelt jénai tálba helyezzuk. Háromszor bevágjuk egy pengével, majd betakarjuk és hagyjuk még kelni.
A sutot 200 fokra forrósítjuk. A jénai tetejét vízzel bespricceljuk, ráborítjuk a tésztára és betesszuk a sutobe. Fél óráig kétszázon, utána csak 150 fokon 50-55 perc alatt készre sutjuk.
Rácson teljesen kihutjuk, utána szeleteljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.