· 2,5 kg közepes méretű kovászolni való uborka
· 6 dkg só
· 2 csokor kapor
· 25 dkg kenyér
· 1 nagy fej fokhagyma
· 2 l víz
· 1 db 5 literes befőttes üveg
Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot.
Az uborkákat vízbe rakom.
Mindegyiket alaposan megdörzsölöm megmosom és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 helyen hosszában végigvágom az oldalát, hogy jobban átjárhassa majd a sós víz.
Berakom őket az üvegbe, és rádobálom a nagy fej fokhagyma megpucolt gerezdjeit.
A tetejére rakom a másik csokor kaprot, felöntöm kb. 2 liter sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát, és a tetejére teszem a kenyeret.
A vízet mindig megkóstolom, és akkor elég sós, ha olyan, amilyennek a kész uborkát szeretném.
Az üveg tetejére egy kistányért helyezek és kirakom a napra.
Éjszakára is kint hagyom.
Nagy melegben maximum 3 nap alatt megérik.
Ha jónak gondolom, akkor óvatosan kiveszek egy darabot belőle, és megkóstolom.
Ha tényleg elég érett, akkor leszedem róla a kenyeret és a kaprot.
Az uborkákat műanyag dobozba teszem, ráöntöm a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele, és rádobálom a fokhagymákat is.
Hűtőben lehűtve tárolom .
Nagyon finom ízletes .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.