Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Könnyű » Kovászos uborka

felvitel dátuma: 2013-07-20 23:12:07       mai nézettség: 1       nézettség: 2502
részletes recept
Kovászos uborka
Hozzávalók 4 személyre:

·         2,5 kg közepes méretű kovászolni  való uborka

·         6 dkg

·         2 csokor  kapor

·          25 dkg kenyér

·         1 nagy fej fokhagyma

·          2 l víz

·         1 db 5 literes befőttes üveg

Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot.
Az uborkákat  vízbe rakom.
Mindegyiket alaposan megdörzsölöm megmosom  és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 helyen hosszában végigvágom az oldalát, hogy jobban átjárhassa majd a sós víz

Berakom őket az üvegbe, és rádobálom a nagy fej fokhagyma megpucolt gerezdjeit.
A tetejére rakom a másik csokor kaprot, felöntöm kb. 2 liter sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát, és a tetejére teszem a kenyeret.
A vízet mindig megkóstolom, és akkor elég sós, ha olyan, amilyennek a kész uborkát szeretném.

Az üveg tetejére egy kistányért helyezek és kirakom a napra.
Éjszakára is kint hagyom.
Nagy melegben maximum 3 nap alatt megérik.
Ha jónak gondolom, akkor óvatosan kiveszek egy darabot belőle, és megkóstolom.
Ha tényleg elég érett, akkor leszedem róla a kenyeret és a kaprot.
Az uborkákat műanyag dobozba teszem, ráöntöm a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele, és rádobálom a fokhagymákat is.
Hűtőben  lehűtve tárolom  .

Nagyon finom  ízletes .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*