Én is így csinálom,csak én még rakok bele egy két csili paprikát.
Az uborkát jól megsikáljuk, többször leöblítjük.
A fokhagymát megpucoljuk, a leveleket, kaprot, borsikafüvet megmossuk, lerázzuk a vizet róluk.Ezeket mind a tisztára mosott üveg aljára rakjuk.
Az uborkák két végét levágjuk, majd bevágjuk őket, kétszer félbe, de nem teljesen, tehát úgy, hogy egyben maradjanak.
A bevágott uborkákat sorban belerakjuk állítva az üvegbe. Tetejére tesszük a sót, vizet öntünk rá, hogy a só lemenjen az uborkák között.
Rátesszük a szelet kenyeret, majd teljesen feltöltjük vízzel az üveget.
Kistányért teszünk az üvegre és napos helyen 4-5 napig érleljük napos helyen.
Miután az uborkánk kész, kivesszük a kenyeret, kiszedjük egy tálba az uborkákat, leöblítjük.
A levét leszűrjük és frissen tartó dobozba rakjuk, ráöntjük a leszűrt levet, lezárjuk a Mindennapi Szögletes dobozt vagy Frisstálat és betesszük a hűtőbe.
A kiöblített üvegbe is visszatehetjük és lekötve az is mehet a hűtőbe, de az elég nagy helyet foglal, ezért én mindig tálba vagy dobozba teszem el a kész kovászos uborkát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.