énis igy készitem
2 kg apró fürtös uborka
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
csokor vastag száras kapor
egy vastag szál tormagyökér felcsíkozva
1 teáskanál egész kömény
1 evőkanál mustármag
1 evőkanál koriander
1 evőkanál só
1 szelet kenyér
Az uborkát körömkefével megsúroljuk,megmossuk.
Mindkét végét levágjuk és háromnegyedéig átlósan mindkét végéről bevágjuk.
Egy 3 literes befőttesüveg aljára rakjuk a kaprot,fokhagymát,fűszereket,és egy kevés tormát.
Belerakosgatjuk az uborkákat,közzé dugdosunk tormát,a tetejére tesszük a negyedekre vágott hagymát.
Rárakjuk a sót és meleg vízzel felöntjük.
A tetejére kenyérszeletet teszünk.Lefedjük és kitesszük a napra.
Én úgy 3 nap után le szoktam venni róla a kenyeret,nehogy ellágyuljon az uborka.
Kb4-.5 nap alatt megérik.
Ha a vizzét elpárologja,pótoljuk!
Azért érdemes megkóstolni mielőtt késznek nyílvánítjuk!
Hűtőben tartva hosszú ideig eláll.(feltéve ha marad :) ! )
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.