Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kovászos uborka

felvitel dátuma: 2011-06-01 14:17:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1782
részletes recept
Kovászos uborka
Hozzávalók 4 személyre:

2 kg apró fürtös uborka

1 fej hagyma

3-4 gerezd fokhagyma

csokor vastag száras kapor

egy vastag szál tormagyökér felcsíkozva

1 teáskanál egész kömény

1 evőkanál mustármag

1 evőkanál koriander

1 evőkanál

1 szelet kenyér

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

Az uborkát körömkefével megsúroljuk,megmossuk.
Mindkét végét levágjuk és háromnegyedéig átlósan mindkét végéről bevágjuk.
Egy 3 literes befőttesüveg aljára rakjuk a kaprot,fokhagymát,fűszereket,és egy kevés tormát.
Belerakosgatjuk az uborkákat,közzé dugdosunk tormát,a tetejére tesszük a negyedekre vágott hagymát.
Rárakjuk a sót és meleg vízzel felöntjük.
A tetejére kenyérszeletet teszünk.Lefedjük és kitesszük a napra.
Én úgy 3 nap után le szoktam venni róla a kenyeret,nehogy ellágyuljon az uborka.
Kb4-.5 nap alatt megérik.
Ha a vizzét elpárologja,pótoljuk!
Azért érdemes megkóstolni mielőtt késznek nyílvánítjuk!
Hűtőben tartva hosszú ideig eláll.(feltéve ha marad :) ! )

étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 SZATMÁRI JÁNOSNÉ ROZSIKA 2011 június 14

énis igy készitem

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*