A nagy 5 literes üveg...
3 kg 12 cm-es uborka
só
megyfa , szőlő-levél, kapor, ha már van zöld szőlő az is
1 nagy szelet lángon megpirított kenyér
Az uborkákat alapos megmosás után ...
levágjuk a két végét, be vágjuk az uborka 3 részén....régen soha nem tudtam miért 3-ba van vágva, ....mert 3 párnácskája van az uborkának ott a legvastagabb.
üvegbe rakjuk ,
tetejére tesszük a leveleket, a szőlőt, kaprot, annyi kanál sót ahány literes az üveg
Lezárjuk a pirított kenyérrel....és egy kistányérral az üveg száját.
Napra tesszük érlelni...2-3 nap alatt készen van a finom ropogós uborka
az uborkákat kivéve átszűrjük a levét, az egészet visszapakoljuk és hidegen tartjuk amíg el nem fogy. Ajánlatos azonnal beszerezni a következő adaghoz valót.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.