Íze is rendben?? ügyes..
· 30 dkg világos rozsliszt
· 20 dkg fehér tönkölyliszt vagy sima liszt
· 2,5 dl langyos víz
· 2 tk só
· 1 tk cukor (xilit) én most malátával készítettem
· 2 dk élesztő
· 15 dkg aktív etetett kovász
· 4 ek kefír
· 8 dkg napraforgómag + a szóráshoz
A kovászt 1 órával a sütés előtt kiveszem a hűtőből. A szükséges kovászt felhasználom majd a sütéshez, a többihez (a maradékhoz) teszek ismét 3 ek lisztet + 3-4 ek vizet. Jól elkeverem, és kinn hagyom kb 5-6 órát vagy addig, amíg gyöngyözni nem látom. Átkeverem és lezárva a hűtőbe teszem a következő felhasználásig. Majd ezt ismétlem.
A langyos cukros vízben elkeverem az élesztőt, majd a kenyérsütőbe teszem. Ráöntöm a kovászt és a kefirt, az összekevert 2 féle lisztet, amibe a sót elkevertem. Elindítom a dagasztást és a sípszónál beleszórom a magot. Se kemény se puha nem lesz a tészta inkább tömör hatású.
Kelesztő tálba teszem, és 2 órát kelesztem letakarva meleg helyen. Átgyúrom, megformázom, papírral bélelt 29 cm-s formába teszem. Tetejét bevagdosom, vízzel lekenem, vagy permetezem, maggal megszórom, és 1 órát kelesztem.
Előmelegített sütőben 170 C°-n légkeveréssel az alsó rácson 60 percet sütöm. Ha nagyon pirulna, papírt teszek rá.
Figyeld a géped mert nehezen dolgozik a tésztával. Lehet, hogy segítened kell.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.