Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kovászos káposzta

felvitel dátuma: 2011-09-06 14:06:09       mai nézettség: 2       nézettség: 2305
részletes recept
Kovászos káposzta
Hozzávalók 4 személyre:

1 1/2 literes üveg

1/2 kg káposzta

viz

egy darab kenyér (anyám szerint csak fehér kenyér kovászolni, ez alpesi rozskenyér darabbal készült)

Előkészületi idő: 5 perc


Elkészítés:

A káposztát tetszőlegesen feldaraboljuk és az üvegbe tuszkoljuk:))

készítünk egy adag sós vizet és ráöntjük a káposztára.

a végén beletesszük a kenyeret és meleg helyre tesszük.

Amikor elkészült, kb. 4-5 nap,kidobjuk a kenyeret (esetleg korábban is kodobhatjuk) a levét leszürjük, hogy az esetleges kenyér darabokat eltávolítsuk, majd újra visszaöntjük a káposztára. Hűtőszekrényben tároljuk.

A lét felhasználhatjuk további kovászoláshoz, én paprikát készítettem vele, vagy levesek savanyítására is.

Életmód táborban voltam, ahol makrobiotikus étrend volt és egyik nap az ebédhez kovászolt káposzta volt. Nekem nagyon ízlett,

Anyám mindig saját maga készíti a savanyú káposztát, csak a káposztát csíkokra vágja és a són kívűl babérlevelet és köménymagot is tesz bele, a módszer ugyanez.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*