Ügyes vagy, én is most keresem a tapasztalatokat, köszönöm, kipróbálom. Először befőttre gondoltam. P. Zs.
5 literes üveghez:
1 dinnye meghámozott héja,
5-6 db. kisebb cukkini hámozva, bevágva,
1 csili,
5-6-db. gyöngyhagyma, vagy 1 lilahagyma negyedbe vágva,
5-6 gerezd fokhagyma,
2 ek. só,
kb. 1,8 l meleg víz.
A minap kísérletezésre adtam fejem. Igaz, ez nem ér fel a részecskegyorsítás jelentőségével, de büszkén mondom: Sikerült! Sikerült kovászolnom dinnyehéjat cukkinivel, csilivel, kakukkfűvel, kaporral, gyöngyhagymával, fokhagymával. A hagyományos kovászolási eljárást követve, lenyűgöző az eredmény! A csilitől enyhén csípős, a kaportól, kakukkfűtől lágy, a hagymától, fokhagymától, csodálatos aromát kapott a mű! 5 literes üvegbe rétegeztem a kovászolni valókat, közé csilit, hagymát, 3 szál kakukkfüvet, és szárított! kaporszárat tettem. Meleg vízzel öntöttem fel, a vízhez, literenként 1 ek. sót adva. (jelen esetben 2 ek az üveghez) Tetejére száraz kenyérszelet, és napos helyen hagytam kovászolódni. Az időjárás kegyére bízva, időnként a vizet pótolva, 4 nap alatt érett meg. Nem kellett tartanom, az uborkánál túlkovászolás esetén jelentkező nyálkásodástól. Az eredményen felbuzdulva hamarosan más összetevőkkel is folytatom a kísérletet. Bátran javaslom másoknak is. Soha nem voltam híve, hogy bármit is szemétbe dobjak, épp ezért próbáltam újrahasznosítani a dinnyehéjat. Ajánlom mindenkinek!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.