1 db tojás,8-10 dkg liszt,2 evőkanál zsír,pirospaprika,bors,3 db sárgarépa,1 db fehérrépa,50 dkg burgonya,1 kicsi fej vöröshagyma,1 szál zeller,petrezselyem zöld,1 kisebb paradicsom,só,pici ételízesítő,
A tojással, a liszttel, meg tojásnyi vízzel ruganyos tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk jó vékonyra, majd megkenjük 1 evőkanál zsírral, amit előzőleg megolvasztottunk, és kevés pirospaprikával összekevertünk. Borssal ízlés szerint megszórjuk.2 cm csíkokra vágjuk, egy csíkot félbehajtunk, kis csomót kötünk rá, és leszakítjuk, majd megint csomó stb... Ugyanígy az összes csíkot elkészítjük, félrerakjuk.A répákat megpucoljuk, megmossuk, karikára vágjuk. A másik 1 evőkanál zsíron néhány percig pároljuk, a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával.Hozzáadjuk a hosszára vágott burgonyát, vöröshagymát,a zöldeket,a paradicsomot. Felöntjük 2,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk,pici ételízesítőt,pár szem köménymagot szórunk bele.Felforraljuk. Amikor a leves forr, belerakjuk a tésztát, 25 percig főzzük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.