Nagyon klassz. Kerestem ehhez a formához jó receptet végre találtam. Ez a süti meddig áll el?
kb. 85 db-hoz:
Hozzávalók:
Tésztához:
Krém:
Díszítés:
A tésztához a cukrot, margarint, a tojásokat habosra keverem. Hozzáadom a lisztet a sütőporral. Összegyúrom, és kis golyókat formálok belőle.
Kizsírozott formába nyomkodom. Vékony legyen a tészta, hogy a krémnek bőven maradjon hely. A kibélelt kis formákat tepsire rakom és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütöm. A sütőből kivéve a kis kosarakat kiborítom a formából és hagyom kihűlni.
Közbe, míg a tésztácskák sülnek, elkészítem a krémet.
A hozzávalókat összekeverem, a margarin kivételével és felfőzöm, jó sűrűre.
Miután a krém langyosra hűlt, belekeverem a margarint.
A kihűlt kosárkákat megtöltöm és egy szem francia drazséval díszítem.
Nagyon klassz. Kerestem ehhez a formához jó receptet végre találtam. Ez a süti meddig áll el?
Írtam a receptes beszélgetős oldalunkon, de ide is írom akkor.Sokáig eláll a kosárka is, műanyag vagy fém dobozban is. Én tudod, mindent tupperban tartok, ahhoz számolok. De anyu anno kekszes fémdobozokban tartotta és már ilyenkor ő is elkészítette. Mikor elkészíted várd meg, míg a töltelék jól megköt és azután rakjad dobozokba, kötésre, mint a téglát szoktuk. A sorok közé nem szabad semmilyen papírt vagy alufóliát tenni, mert úgy nem tud az edényben járni a sorok között a levegő és a csoki benyirkosodhat!!!
Jó és egyszerű recept Marcsikám, meg kellene végre sütnöm nekem is:-)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.