Anna! A kosárkákat ki kell előtte vajazni?
tésztához:
10 dkg. cukor
15 dkg, zsir
2 egész tojás
40 dkg. liszt
fél sütőpor.
töltelékhez:
30 dkg. cukor
2 egész tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál liszt
1 db. 10 dkg.-os étcsoki
25 dkg. margarin
A cukrot a zsirt, és a tojást jól összekeverjük.
Beletesszük a lisztet, a sütőport,összegyúrjuk, majd dió nagyságu gombócokat formálunk belőle.
Kosárkákba nyomkodjuk majd világosra sütjük.
A hozzávalókat felfőzzük majd belekeverjük a margarint, és az étcsokit.
Ezzel töltjük a kosárkákat.
Tetejét díszithetjük kókuszreszelékkel, szines tortadarával.
Anna! A kosárkákat ki kell előtte vajazni?
Igen, minden egyes megtöltés előtt, feltétlenül.
én nem szoktam kivajaznimert zsíros tészta, és nem ragad bele a formába.
Jól néznek ki,és a látványtól már híztam is! :-)
Szerintem a zsír arány nem pontos Én még 10dkg-ot tettem hozzá hogy könnyen gyúrható legyen!!
Jó a zsírarány. Én évek óta így sütöm.Már hosszú évek óta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.