pulykamell filé: 0,40 kg
körte: 2 db
rokfort márvány sajt: 0,30 kg
só: ízlés szerint
liszt panírozáshoz : 0.10 kg
tojás: 2 db
zsemlemorzsa panírozáshoz : 0.10 kg
burgonya körethez: 0.20 kg
párolt rizs körethez: 0.20 kg
étolaj 5 dl
idény zöldség a díszítéshez: ízlés szerint
A pulykamell filét szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk.
Elkészítjük a tölteléket:
a körtét mossuk, negyedekre vágjuk a magházat eltávolítjuk, majd köré ágyazzuk a reszelt rokfort márványsajtot. A pulykamell szeletekre tesszük és betekerjük.
Panírozás után pirosra sütjük. ( liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben történjen a panírozás )
Burgonyát megtisztítjuk vékony szeletekre vágjuk, majd forró olajban kisütjük. kisütés után enyhén megsózzuk.
A rizst puhára főzzük.
Tálalás:
Töltött pulykaszeleteket hosszába ketté vágjuk.
A rizst levesmerő kanálba, vagy pohárba tumkoljuk majd kiütjük ( ha jól csináltuk, akkor formás rizs halmazt kapunk.
Ízléseseen elhelyezzük a tányéron a rizst, burgonyát, töltött húst, és díszítésként a zöldségféléket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.