2db körte
20 dkg fekete-erdei sonka (16 szelet), de más fajta finom, papírvékonyra szeletelt sonka is jó
10 dkg krémfehér sajt, pl. a Feta, de a kék- (zöld, stb...) penészes sajtok is megteszik
5 dkg fenyőmag
2 db paradicsom
jégsaláta
durva bors2
A körtéket 8 cikkre vágjuk, durvára őrölt borssal meghintjük és begöngyöljük egy-egy szelet sonkával. Serpenyőben egy csepp olívaolajon, mindkét felükön szépen megpirítjuk a gerezdeket, tálalásig félre rakjuk. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot is, a paradicsomot pedig felkockázzuk és összeállítjuk a salátánkat. Alulra a megtépkedett jégsalátát rakjuk amit megszórunk paradicsomkockákkal, erre ráfektetjük a sonkába burkolt körtegerezdeket (4db/fő), rámorzsoljuk a sajtot és a végén meghintjük a pirított fenyőmaggal.
Ha a serpenyő alján maradna olaj locsoljuk a salátánkra bátran.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.