A krém hozzávalói:
2 ek cukor
1 csg vanília puding főző
3 dl tej
250 ml habtejszín
A tészta hozzávalói:
60 ml tej
3 dkg kakaópor
7 gramm sütőpor
19 dkg finomliszt
3 db tojás
20 ml rumaroma
só 1 csipetnyi
19 dkg cukor
19 dkg vaj
4 db körte
1 ek citromlé
A megsült sütemény lekenésére:
3 ek szilvalekvár
Tetejére:
2 ek szilvalekvár
5 dkg csokoládé
30 ml víz
1 ek zselatin
2 ek grillázs aprítva
Körtéket meghámozzuk, negyedekre vágjuk és magházát eltávolítjuk.
A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk.
A vajat, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük.
A tojásokat egyenként beleverjük.
A lisztet a sütőport és a kakaót elvegyítjük és a tejjel együtt a masszába keverjük.
Egy mélyebb sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen a tésztát elkenjük, elsimítjuk, és a körte darabokat elrendezzük rajta, és a 180 fokra melegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.
A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk.
Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan megkeverjük.
A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk.
A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük.
A krémet a körtés süteményen szétterítjük, majd 1 órán át lehűtjük.
A lekvárt felforrósítjuk, a csokoládét bele tördeljük.
A vízben a zselatint felodjuk és hozzá keverjük.
Kissé hűtjük, majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére.
1 fél marék diót 2 ek kristálycukron karamellizálunk.
Zsírral kent tányérra borítjuk.
Amikor kihűlt aprító gépben összezúzzuk.
Ezzel a grillázzsal díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.