8dkg vaj
6dkg cukor
2tojás
csipetnyi só
1citrom reszelt héja
25dkg liszt
1csomag sütőpor
kb 2dl tej
aforma kikenéséhez: 30dkg szeletelt húsos szalonna 4szép érett körte
2evőkanál citromlé
(Az én képemen látszik hogy a szalonna nemigazán sült meg mert nem tudtam vékonyra szelni a szalonnát ekkor még nagyon kezdő voltam de ajánlom ígyis nagyon nagyon finom különleges reggelire ajánlom :) ) Szalonna nélkül is nagyon finom
A szakácskönyvben Baconszalonna van rajta sokkal mutatósabb :)
A vajat a cukorral meg a tojásokkal keverd habosra. add hozzá a lisztet a sütőport a tejet. Csipetnyi sóval citrom reszelt sárga héjával ízesítsd s dolgozd eé jó simára.
Egy szögletes úgy 25cm hosszú sütőformát kenj ki alaposan vajjal és béleld ki halváyvékony szalonnaszeletekkel. Fektesd bele a meghámozott negyedelt körtéket,csöpögtesd le kevés citromlével.
Töltsd a masszát formába,egyengesd el a tetejét és told máris forró sütőbe. 180fokon 35-40percig süsd ezalatt szép aranyszínűre pirul a teteje.
A sütőből kivéve várd meg míg langyosra hűl akkor borítsd ki a formából. Nem túl vékony szeletelve kínáld.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.