Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Körtés kalács

felvitel dátuma: 2014-01-14 09:20:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1538
részletes recept
Körtés kalács
Hozzávalók 12 személyre:

8dkg vaj

6dkg cukor

2tojás

csipetnyi

1citrom reszelt héja

25dkg liszt

1csomag sütőpor

kb 2dl tej

aforma kikenéséhez: 30dkg szeletelt húsos szalonna 4szép érett körte

2evőkanál citromlé

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

(Az én képemen látszik hogy a szalonna nemigazán sült meg mert nem tudtam vékonyra szelni a szalonnát ekkor még nagyon kezdő voltam de ajánlom ígyis nagyon nagyon finom különleges reggelire ajánlom :) ) Szalonna nélkül is nagyon finom

A szakácskönyvben Baconszalonna van rajta sokkal mutatósabb :)

A vajat a cukorral meg a tojásokkal keverd habosra. add hozzá a lisztet a sütőport a tejet. Csipetnyi sóval citrom reszelt sárga héjával ízesítsd s dolgozd simára.

Egy szögletes úgy 25cm hosszú sütőformát kenj ki alaposan vajjal és béleld ki halváyvékony szalonnaszeletekkel. Fektesd bele a meghámozott negyedelt körtéket,csöpögtesd le kevés citromlével.

Töltsd a masszát formába,egyengesd el a tetejét és told máris forró sütőbe. 180fokon 35-40percig süsd ezalatt szép aranyszínűre pirul a teteje.

A sütőből kivéve várd meg míg langyosra hűl akkor borítsd ki a formából. Nem túl vékony szeletelve kínáld.

Szakács: Timi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*