4 körte
2 nagyobb alma
10 dkg olvasztott vaj
cukor, fahéj
szilva, szőllő
aulofólia
Személyenként veszünk 1 körtét és 1/2 almát.
A gyümölcsöt meghámozzuk. A körtét kétfelé vágjuk, de úgy hogy a szára rajta maradjon. Magházát kivájjuk. Az almát kockákra vágjuk.
Amennyi személyre készítjük, annyi kocka alufóliát vágunk. A fóliát szétterítjük, olvasztott vajjal megkenjük, rárakjuk a körtét, a kockázott almát, félbevágott szilvát, szemezett szőllőt és megszórjuk porcukorral, majd egy kevés fahéjjal. Az alufólia 4 sarkát megfogjuk és összetekerjük. Batyukat készitünk belőle. Tepsibe rakjuk, 180 fokon 25 percig sütjük.
Tálaláskor tejszínhabot adunk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.