Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Körtés diós batyu Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-10-27 23:04:47       mai nézettség: 2       nézettség: 2254
részletes recept
Körtés diós batyu Tante Fanny tésztából
Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
3 db körte
3 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
10 dkg aprított dió
fahéj ízlés szerint
1 db tojás a kenéshez

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A Tante Fanny tésztát kitekerjük, majd 12 x 12 cm -s négyzetekre vágjuk.

A diót kevés cukorral megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mazsolát, fahéjat és a kockára vágott körtét.
A tészta közepére halmozunk a töltelékb
ől, majd batyukat formálunk.
A batyu száját összenyomkodjuk, és kevés vajon megkent alufólia csikkal összefogjuk.

Felvert tojással megkenjük a tetejét.
Sütés után az alufóliát eltávolítjuk. 210 fokon el
őmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*