1 kg körte
2 dl tejszín
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 ek. citromlé
3 evőkanál kristálycukor
pici só
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
egy csomag szeletelt mandula
Egy liter vizet felteszünk főni, beletesszük a fűszereket és a meghámozott feldarabolt körtét és addig főzzük míg meg nem puhul, botmixerrel pépesítjük. A pudingot kikeverem a tejjel és hozzáöntöm a körtéhez, citromlét, sót, cukrot teszünk bele, felfőzzük és beleöntjük a tejszínt, felforraljuk és jól lehűtjük.
A szeletelt mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, de vigyázzunk mert hamar megég.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.