• 4 körte
• 1 ek. Méz
• 8 ek. Natúr joghurt (2x125 gr-os pohárral)
• 1 citrom
• 1 tasak vaníliás cukor
• 2 ek. Durvára vágott dióbél
• 6 ek. Zabpehely
• Fahéj
• Csipet őrölt kardamom
A körtéket elfelezzük, magjukat kivágjuk, és vastag szeletekre vágjuk őket. Beletesszük a körtéket az UltraPlusz kerek edénybe, majd a TW Citromfacsaróval kifacsart citrom levét rácsúrgatjuk. A diót a Konyhai Mindenttudóban, durvára vágjuk a kés betét segítségével. A zabpelyhet és a diót megpirítjuk egy teflonbevonatú Mesterszakács Serpenyőben, majd megvárjuk, amíg kihűlnek. A mézet, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját, a joghurtot, a fahéjat és a kardamomot összekeverjük a TW Mini Kelesztő tálban. Mikor kihűlt a dió és a zabpehely összekeverjük a mézes – joghurtos keverékkel, és a körtékre tesszük, és kb. 20 percre sütőbe tesszük, majd tálalhatjuk is.
Ajánlott Tupperware edények:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.