Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Körte, ropogós köntösben

felvitel dátuma: 2011-05-20 20:33:05       mai nézettség: 1       nézettség: 2406
részletes recept
Körte, ropogós köntösben
Hozzávalók 4 személyre:

•        4 körte

•        1 ek. Méz

•        8 ek. Natúr joghurt (2x125 gr-os pohárral)

•        1 citrom

•        1 tasak vaníliás cukor

•        2 ek. Durvára vágott dióbél

•        6 ek. Zabpehely

•        Fahéj

•        Csipet őrölt kardamom

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A körtéket elfelezzük, magjukat kivágjuk, és vastag szeletekre vágjuk őket. Beletesszük a körtéket az UltraPlusz kerek edénybe, majd a TW Citromfacsaróval kifacsart citrom levét rácsúrgatjuk. A diót a Konyhai Mindenttudóban, durvára vágjuk a kés betét segítségével. A zabpelyhet és a diót megpirítjuk egy teflonbevonatú Mesterszakács Serpenyőben, majd megvárjuk, amíg kihűlnek. A mézet, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját, a joghurtot, a fahéjat és a kardamomot összekeverjük a TW Mini Kelesztő tálban. Mikor kihűlt a dió és a zabpehely összekeverjük a mézes – joghurtos keverékkel, és a körtékre tesszük, és kb. 20 percre sütőbe tesszük, majd tálalhatjuk is.

Ajánlott Tupperware edények:

  • UltraPlusz kerek edény
  • TW Citromfacsaró
  • Konyhai előkészítő kés
  • Szeletelő kés
  • Mesterszakács Nyeles Serpenyő (teflonbevonattal)
  • Mesterfogás lapát
  • Konyhai Mindenttudó késsel
  • Kézi reszelő citrom/csoki reszelő betéttel
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*