1 kg nyári körte
100 gr mazsola
1 db, lekvár készítéséhez alkalmas zselésítő por, ami 1 kg gyümölcshöz
és 0, 5 kg cukorhoz alkalmas
500 gr cukor
2 db vaníliás cukor
A körtét húsdarálón ledarálom, kicsit főzöm, ha túl kemény.
Langyosra hűtöm. Közben a mazsolát megmosom, beáztatom.
A langyos gyümölcspépbe belekeverem a cukor, és a zselésítő por keverékét, beleteszem a mazsolát, a vaníliás cukrokat, kevergetve főzöm kb. 20 percig.
Sütőben sterilizált (100 fok- 1 óra, sütőben) befőttes üvegekbe kanalazom a dzsemet.
Lezárom, és száraz gőzben, hagyom kihűlni őket.
Ki kell próbálni, fantasztikus.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.