Hozzávalók: 8 -8 kg körte és barack tisztítva, 2 kg cukor , Nátrium- benzoát
Elkészítése:
A barackot meg tisztítom, kimagozom,és a tiszta üvegekbe rakom. A körte héját és a magházat eltávolítom és tetszés szerint darabolom,majd ezt is üvegekbe rakom. Mivel a körte és a barack édes így elég három evőkanál cukor, minden üvegre. Ekkor teleöntöm az üvegeket vizel, és nagyon kevés nátrium- benzoát teszek minden üvegre. (Egy tasak 15g nekem 22 üveg lett és még maradt ki egy késhegynyi) Minden üvegre teszek folpaktot és utána jól lecsavarozom a tetejét. Majd egy nagy edénybe rakom az üvegeket nyakig öntöm vizel és odateszem főni. Ha felfőtt 10- 15 pecig főzöm majd szára dunsztba teszem és ha már kihűlt másnap teszem az eredeti helyére. Nekem ez a bevált és soha nem romlik el!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.