2 db közepes nagyságú sertésköröm
1 közepes fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
só
bors
70 dkg. burgonya
A körmöket alaposan megtisztítjuk, lekapargatjuk, majd középen késsel bevágjuk ameddig lehet.
Nem kell kettévágni, így is megfog főni.
A hagymát megtisztítjuk, összeaprítjuk, a zsíron kicsit megpirítjuk, majd a pirospaprikával megszórjuk,
kevés vizet öntünk rá, hogy ne égjen meg a paprika, belerakjuk a körmöket, sózzuk, borsozzuk és még annyi vizet teszünk bele,
hogy a körmöket félig fedje.
Rátesszük a kukta fedőt és, ha lezárt a szelep csendes tűzön 1/2- 3/4 órát főzzük, ha nem öreg a hús, akkor ennyi elég, ha nem főtt meg, akkor visszatesszük még 10 percre.
Amíg fő a köröm, a krumplit megpucoljuk, mossuk és hosszában négyfelé vágjuk.
Ha a hús megfőtt, hozzárakjuk a krumplit, jól eligazgatjuk, hogy a lé érje és visszatesszük a tetőt rá, majd,ha felfőtt, már le is zárjuk a gázt és így várjuk meg, míg magától leenged a szelep.
Jó étvágyat hozzá!
saját receptem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.