- Kb. 60-70 dkg sertésköröm, kis darabokra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-1 paprika, paradicsom
- só, bors, pirospaprika
- 6-7 db közepes burgonya
Ezt az ételt Józsi kollégámtól tanultam, az ő receptje alapján írom le. AMC Premium System elemben és Navigenioval készítem.
Minden hozzávalót megtisztítok, összevagdalok.
A 3 l-es, 20 cm-es alapelembe kb fél dl vizet öntök, a megtisztított sertéskörmök felét belerakom. Sózom, borsozom, rászórom a vöröshagymát és a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd rárakom a köröm darabok másik felét. Ismét sózom, borsozom, bőségesen meghintem pirospaprikával és rárakom a megtisztított, de egészben hagyott burgonyákat. Az edényre ráteszem a gyorsfőzőfedőt, lezárom, a Navigeniot automatikus főzésre állítom ("A" jelzés), az audiothermet turbo fokozatra programozom és 30 perc főzési időre állítom. Ráteszem a gyorsfőzőfedő visiothermjére, inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és békén hagyom az egészet. Amikor az étel kész, az audiotherm úgyis kikapcsolja a Navigeniot.
Amikor enni akarunk (akár több óra múlva is friss, meleg az étel!), leveszem a gyorsfőzőfedőt, egy tányérra szedem a megfőtt burgonyákat, fakanállal jól átkavarom a pörit, és tálalom. Sok dolgom nincs vele és eszméletlen finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.