Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Körömpöri - ahogyan Józsi kollégám készíti

felvitel dátuma: 2011-06-01 15:27:24       mai nézettség: 3       nézettség: 3449
részletes recept
Körömpöri - ahogyan Józsi kollégám készíti
Hozzávalók 3 személyre:

- Kb. 60-70 dkg sertésköröm, kis darabokra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-1 paprika, paradicsom
- só, bors, pirospaprika
- 6-7 db közepes burgonya

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Ezt az ételt Józsi kollégámtól tanultam, az ő receptje alapján írom le. AMC Premium System elemben és Navigenioval készítem.

Minden hozzávalót megtisztítok, összevagdalok.
A 3 l-es, 20 cm-es alapelembe kb fél dl vizet öntök, a megtisztított sertéskörmök felét belerakom. Sózom, borsozom, rászórom a vöröshagymát és a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd rárakom a köröm darabok másik felét. Ismét sózom, borsozom, bőségesen meghintem pirospaprikával és rárakom a megtisztított, de egészben hagyott burgonyákat. Az edényre ráteszem a gyorsfőzőfedőt, lezárom, a Navigeniot automatikus főzésre állítom ("A" jelzés), az audiothermet turbo fokozatra programozom és 30 perc főzési időre állítom. Ráteszem a gyorsfőzőfedő visiothermjére, inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és békén hagyom az egészet. Amikor az étel kész, az audiotherm úgyis kikapcsolja a Navigeniot.
Amikor enni akarunk (akár több óra múlva is friss, meleg az étel!), leveszem a gyorsfőzőfedőt, egy tányérra szedem a megfőtt burgonyákat, fakanállal jól átkavarom a pörit, és tálalom. Sok dolgom nincs vele és eszméletlen finom!

Szakács: Zsuzsa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*