Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » korhelyleveshttp://www.receptlap.hu/

felvitel dátuma: 2014-02-16 17:42:53       mai nézettség: 1       nézettség: 2030
részletes recept
korhelyleveshttp://www.receptlap.hu/
Hozzávalók 6 személyre:
Hozzávalók:
 
0,5 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
3 db babérlevél
10 dkg füstölt kolbász
1 ek. liszt
3 dl tejföl
 
10 dkg füstölt szalonna
1 tk. delikát
kevés
Előkészületi idő: 90 perc


Elkészítés:

A szalonnát apróra felkockáztam.
A vöröshagymát megpucoltam és kockára vágtam.
A savanyú káposztát megmostam és elvagdostam, hogy ne legyenek olyan hosszúk a levesben.
A szalonnát kiolvasztottam és kiszedtem az edényből.  A visszamaradt zsíron megpirítottam a vöröshagymát.
A savanyú káposztát is rátettem és azt is átpirítottam.
Felöntöttem vízzel, beletettem a babérlevelet, delikátot és főztem egy órát.
A fokhagymát belereszeltem a levesbe.
A kolbászt felkarikáztam és egy lábasban kisütöttem. A kisült zsírral együtt a levesbe öntöttem.
A tejfölben elkevertem a lisztet.
A levesből kivettem 2 dl-t, és ezzel fellazítottam a habarást. Így nem lesznek  majd a leves tetején a tejföl darabkákEzzel sűrítettem be a levest.
Összeforraltam, megkóstoltam , hogy elég sós-e és kész is lett a finom leves.

Szakács: Piroska


Film link: http://www.piroskonyha.blogspot.hu/2014/01/korhelyleves.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Erdélyi Margaretta 2014 február 16

bizti finom meg fogom csinálni,

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*