Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Korhelyleves lencsével.

felvitel dátuma: 2016-02-24 14:50:42       mai nézettség: 4       nézettség: 2190
részletes recept
Korhelyleves lencsével.
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók / 6 adag
50 dkg füstölt sertéscsülök
10 dkg gyulai kolbász
15 dkg lencse
3 ek napraforgó olaj
80 dkg savanyú káposzta (vecsési fehérboros,amit nem kell kimosni)
10 g fokhagyma
5 dl tejföl
50 g liszt
1 teáskanál mustár
1 késhegynyi só
1 késhegynyi fekete bors (őrölt)
4 db babérlevél
2 közepes db vöröshagyma

Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Elkészítése:
A füstölt csülköt hideg vízbe feltesszük főni pár szem feketebors,és 1 db hagyma,és 1 -2 gerezd fokhagymával.Időközben a lencsét beáztatjuk.Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük,kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.Erre kerül a savanyúkáposzta.Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből,és a csontokról leválsztjuk darabokra vágjuk fel.A kolbászt is felkarikázzuk,és a káposztához adjuk.Ugyanígy a lencsét,és a babért,és zúzott fokhagymát.A főzőlével felöntjük,de csak 5 dl legyen.Végül ha minden megpuhul,akkor a tejfölt a liszttel mustárral kikeverjük,és behabarjuk vele a levest.Végül forrón tányérokba szedjük,locsoljunk rá még tejfölt,és már jó étvággyal neki is álhatunk.

Szakács: zsuzsimama


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*