Hozzávalók / 6 adag
50 dkg füstölt sertéscsülök
10 dkg gyulai kolbász
15 dkg lencse
3 ek napraforgó olaj
80 dkg savanyú káposzta (vecsési fehérboros,amit nem kell kimosni)
10 g fokhagyma
5 dl tejföl
50 g liszt
1 teáskanál mustár
1 késhegynyi só
1 késhegynyi fekete bors (őrölt)
4 db babérlevél
2 közepes db vöröshagyma
Elkészítése:
A füstölt csülköt hideg vízbe feltesszük főni pár szem feketebors,és 1 db hagyma,és 1 -2 gerezd fokhagymával.Időközben a lencsét beáztatjuk.Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük,kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.Erre kerül a savanyúkáposzta.Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből,és a csontokról leválsztjuk darabokra vágjuk fel.A kolbászt is felkarikázzuk,és a káposztához adjuk.Ugyanígy a lencsét,és a babért,és zúzott fokhagymát.A főzőlével felöntjük,de csak 5 dl legyen.Végül ha minden megpuhul,akkor a tejfölt a liszttel mustárral kikeverjük,és behabarjuk vele a levest.Végül forrón tányérokba szedjük,locsoljunk rá még tejfölt,és már jó étvággyal neki is álhatunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.