Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Téli receptek » korhelyleves

felvitel dátuma: 2012-02-07 12:54:40       mai nézettség: 1       nézettség: 4057
részletes recept
korhelyleves
Hozzávalók 4 személyre:

 

Hozzávalók:
 
50 dkg savanyú káposzta
15 dkg kolozsvári szalonna,
2 evőkanálolaj + 1 kanál a rántáshoz
1 db közepes hagyma,
10 dkg füstölt kolbász
20 dkg valamilyen füstölt hús /csülök, tarja,oldalas/
5 dkg rizs
1-1,5 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt pirospaprika
, bors, majoranna, kakukkfű, babérlevél
néhány gerezd fokhagyma
2-3 liter víz /ki milyen sűrűn szereti/
esetleg tejföl

a fűszerek Toldi fűszer termékek
www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
A hosszú szálú káposztát rövidebbre aprítjuk, a hagymát összevágjuk, a szalonnát csíkokra vágjuk. A szalonnát picit megpirítjuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál olajat, a hagymát és tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott káposztát és a füstölt húst. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fűszereket, majd egy kis vízzel felöntve főzni kezdjük. Ha már puhul a hús és a káposzta, hozzáadjuk a rizst és a felkarikázott kolbászt, vízzel felöntve tovább főzzük. Közben elkészítjük a rántást. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, tehetünk még hozzá pirospaprikát és hideg vízzel elkeverve berántjuk vele a levest
Tálalásnál tejfölt kínálhatunk hozzá!
Rántás helyett tejföllel is behabarható, ebben az esetben már nem kell tejfölt kínálni hozzá!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 augusztus 24

Szuper!!:))Mentettem!:)

0/10 muterka 2012 augusztus 25

Köszönöm Józsi! :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*