Nagyon fincsi lehet és szép is!Gratula!
1 kisebb csirke, 2 közepes fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 100 g vaj vagy margarin, 10 dkg dióbél, 2 szikkadt zsemle vagy 3 szelet toast kenyér, 2 tojás, 3-4 ek konyak, só, bors, pirospaprika, majoránna, 2 ek zsemlemorzsa, 1-2 ek tej és mehet bele 250 g máj is, de én most kihagytam!
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A megmosott csirkét kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával.
A vaj felén megfonnyasszuk az apróra vágott vöröshagymákat, zúzott fokhagymát ( ha májjal szeretnénk, akkor azt is ), majd néhány perc pirítás után hagyjuk kihűlni. Ezután összedolgozzuk a langyos tejben megáztatott és kinyomkodott zsemlékkel vagy toast kenyérrel, a nyers tojásokkal, darált dióval ( néhány szemet lehet kicsit durvábbra hagyni ), zsemlemorzsával, apróra vágott petrezselyemzölddel, konyakkal , 1-2 ek tejjel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. ha túl híg, adunk hozzá még egy kis zsemlemorzsát. Megtöltjük vele a csirke hasüregét, késsel picit bevágjuk a mell és a comb alatt a bőrt és alányomkodunk a töltelékből. A maradék vajjal kikenjük a tepsit vagy a sütőtálat, a nyílásokat be lehet varrni ( tűt nem bennefelejteni!:D ), lefedjük és kb.30 percig pároljuk, majd levesszük a tetejét, óvatosan megfordítjuk, rácsorgatunk a levéből, amit kiengedett és pirosra-ropogósra sütjük. Ha kihűlt, kihúzzuk a cérnát, felvágjuk a csirkét, a töltelékből külön felszeletelve is rakunk a tányérokra. Én tarhonyával és körtekompóttal tálaltam. Nagyon érdekes ízkombináció a sós és az édes így együtt, nekünk bejött!:) Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.