Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » KONYAKOS-DIÓS TÖLTÖTT CSIRKÉM

felvitel dátuma: 2011-11-14 15:17:36       mai nézettség: 3       nézettség: 2365
részletes recept
KONYAKOS-DIÓS TÖLTÖTT CSIRKÉM
Hozzávalók 8 személyre:

1 kisebb csirke, 2 közepes fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld,  100 g vaj vagy margarin, 10 dkg dióbél, 2 szikkadt zsemle vagy 3 szelet toast kenyér, 2 tojás, 3-4 ek konyak, , bors, pirospaprika, majoránna, 2 ek zsemlemorzsa, 1-2 ek tej és mehet bele 250 g máj is, de én most kihagytam!

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 45 perc


Elkészítés:

A megmosott csirkét kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával.

A vaj felén megfonnyasszuk az apróra vágott vöröshagymákat, zúzott fokhagymát ( ha májjal szeretnénk, akkor azt is ), majd néhány perc pirítás után hagyjuk kihűlni. Ezután összedolgozzuk a langyos tejben megáztatott és kinyomkodott zsemlékkel vagy toast kenyérrel, a nyers tojásokkal, darált dióval ( néhány szemet lehet kicsit durvábbra hagyni ), zsemlemorzsával, apróra vágott petrezselyemzölddel, konyakkal , 1-2 ek tejjel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. ha túl híg, adunk hozzá még egy kis zsemlemorzsát. Megtöltjük vele a csirke hasüregét, késsel picit bevágjuk a mell és a comb alatt a bőrt és alányomkodunk a töltelékből. A maradék vajjal kikenjük a tepsit vagy a sütőtálat, a nyílásokat be lehet varrni ( tűt nem bennefelejteni!:D ), lefedjük és kb.30 percig pároljuk, majd levesszük a tetejét, óvatosan megfordítjuk, rácsorgatunk a levéből, amit kiengedett és pirosra-ropogósra sütjük. Ha kihűlt, kihúzzuk a cérnát, felvágjuk a csirkét, a töltelékből külön felszeletelve is rakunk a tányérokra. Én tarhonyával és körtekompóttal tálaltam. Nagyon érdekes ízkombináció a sós és az édes így együtt, nekünk bejött!:) étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 14

Nagyon fincsi lehet és szép is!Gratula!

0/10 BLACK ANGEL 2011 november 14

Köszönöm!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*