60 dkg csirkemáj
4 dl majonéz
4 dl tejföl
1 dl konyak
4 ek zselatinpor
2 teáskanál mustár
4 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyemzöld
bors, só, pástétomfűszer ízlés szerint
A csirkemájat ereitől ( hártyát ) megfosztom majd annyi forrásban lévő vízbe teszem, amennyi szűken ellepi.
Az újraforrástól számított 5 percig főzöm, illetve addig, amíg a beleszúrt villa nyomán már nem folyik véres lé.
A zselatint 1 dl máj főzőlében feloldom.
Folpack fóliával úgy bélelek ki két őzgerincformát, hogy lelógó pereme is legyen.
A leszűrt máj egyik felét ledarálom, másik felét darabokra vágom.
A majonézt összekeverem a tejföllel, konyakkal, mustárral, zúzott fokhagymával, pástétomfűszerrel, borssal, és a sóval, majd hozzáadom a megmosott, lecsöpögtetett, nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet és a darált májat.
A masszát a bélelt formákba símítom, majd befedem és megdermesztem.
2 cm-es szeleteket vágok a kocsonyás májast, és salátával bélelt tálban tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.