Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Konyakmeggyes szelet

felvitel dátuma: 2012-02-06 21:39:28       mai nézettség: 2       nézettség: 1546
részletes recept
Konyakmeggyes szelet
Hozzávalók 8 személyre:
  • Tésztához

    30 dkg liszt
    fél cs. sütőpor
    1 ek kakaópor
    5 dkg cukor
    5 dkg Rama
    2 tojássárgája
    1.5 dl tej

  • Piskótához

    6 tojás
    6 ek cukor
    6 ek finomliszt

  • Krémhez

    4 ek liszt
    5 dl tej
    25 dkg Rama
    20 dkg porcukor
    2-3 kiskanál konyakmeggy aroma
    1 ü (7 dl) magozott meggy

  • Csokoládémáz
    •    2 tojás fehérje
    •    12 dkg porcukor
    •    1-2 ek kakaópor
    •    5 dkg margarin
     

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral, kakaóval, cukorral összeforgatom. Ezután amargarinnal, a tojássárgával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrok.
Két részre osztom, és közepes sütőlemezen két lapot 30x30 cm-t sütök belőle. A piskótához a tojássárgát a cukorral elektromos habverővel krémesre felverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd a liszttel felváltva a cukros tojássárgával összedolgozom. Előmelegített sütőben megsütöm. A krémhez a lisztet a tejben simára keverem, majd folyamatosan keverve sűrű krémet főzök belőle, és hűlni hagyom. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd összedolgozom a kihűlt krémmel. Konyakmeggy aromával vagy rummal ízesítem attól függően, hogy gyerekek is fogyasztják-e.. A kihűlt piskótát 2 cm kockákra vágom, a krémmel összekeverem, majd hozzáadom a lecsepegtetett meggyet. A krémet a tésztalapra simítom, a másik tésztalappal beborítom, tetejére csokimázat teszek..

Csokoládémáz elkészítése
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverem, majd a kakaót és a (szobahőmérsékletű) margarint is belekeverem. Rákenem a süteményre és dermedni hagyom.
 

Ide írom a mikrós piskóta receptjét,  most ezt használtam a sütihez.
•    12 dkg margarin megolvasztva
•    12 dkg porcukor
•    15 dkg liszt
•    ½  sütőpor
•    2 ek um
•    4 db tojás szétválasztva
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verem pici sóval. A többi anyagot egy mirózható műanyag edénybe teszem (Tupper)jól összekeverem , beleforgatom a felvert fehérjét. A legnagyobb teljesítményen 6-8 percre teszem. Tányérra fordítom, és ha nem sült volna át teljesen az alja akkor még így visszateszem 2 percre. Ha kihűlt 2 cm- s darabokra vagdosom.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Bihary Livia 2012 február 7

Vittem ez isteni!

0/10 marika 2012 február 7

Én is mentettem! Nagyon fincsi lehet!! Köszi!

0/10 Káplár Anna 2012 február 7

nagyon guszta,mentettem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*