Vittem ez isteni!
30 dkg liszt
fél cs. sütőpor
1 ek kakaópor
5 dkg cukor
5 dkg Rama
2 tojássárgája
1.5 dl tej
6 tojás
6 ek cukor
6 ek finomliszt
4 ek liszt
5 dl tej
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
2-3 kiskanál konyakmeggy aroma
1 ü (7 dl) magozott meggy
Csokoládémáz
• 2 tojás fehérje
• 12 dkg porcukor
• 1-2 ek kakaópor
• 5 dkg margarin
A tésztához a lisztet a sütőporral, kakaóval, cukorral összeforgatom. Ezután amargarinnal, a tojássárgával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrok.
Két részre osztom, és közepes sütőlemezen két lapot 30x30 cm-t sütök belőle. A piskótához a tojássárgát a cukorral elektromos habverővel krémesre felverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd a liszttel felváltva a cukros tojássárgával összedolgozom. Előmelegített sütőben megsütöm. A krémhez a lisztet a tejben simára keverem, majd folyamatosan keverve sűrű krémet főzök belőle, és hűlni hagyom. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd összedolgozom a kihűlt krémmel. Konyakmeggy aromával vagy rummal ízesítem attól függően, hogy gyerekek is fogyasztják-e.. A kihűlt piskótát 2 cm kockákra vágom, a krémmel összekeverem, majd hozzáadom a lecsepegtetett meggyet. A krémet a tésztalapra simítom, a másik tésztalappal beborítom, tetejére csokimázat teszek..
Csokoládémáz elkészítése
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverem, majd a kakaót és a (szobahőmérsékletű) margarint is belekeverem. Rákenem a süteményre és dermedni hagyom.
Ide írom a mikrós piskóta receptjét, most ezt használtam a sütihez.
• 12 dkg margarin megolvasztva
• 12 dkg porcukor
• 15 dkg liszt
• ½ sütőpor
• 2 ek um
• 4 db tojás szétválasztva
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verem pici sóval. A többi anyagot egy mirózható műanyag edénybe teszem (Tupper)jól összekeverem , beleforgatom a felvert fehérjét. A legnagyobb teljesítményen 6-8 percre teszem. Tányérra fordítom, és ha nem sült volna át teljesen az alja akkor még így visszateszem 2 percre. Ha kihűlt 2 cm- s darabokra vagdosom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.