A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
margarin a formák kikenéséhez
liszt a formák kiszórásához
A krémhez:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaníliás pudingpor
2 vaníliás cukor
4 deci tej
180 gr vaj
120 gr porcukor
4 evőkanál darált dióbél a díszítéshez
A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítek, majd a masszát két kikent, lisztezett tortaformába osztom. Előmelegített, 180 fokos sütőben szép aranysárgára sütöm.
A lisztet, a pudingporral, a vaníliás cukorral elkeverem, óvatosan hozzá öntöm a tejjel, nehogy csomós maradjon, kevergetve sűrűre főzöm. A tűzről levéve, néha kevergetve, kihűtöm.
Közben a vajat a cukorral habosra keverem.
A pudingos krémet a kikevert vajjal alaposan összedolgozom. Finom, könnyű krém a végeredmény. Ezzel töltöm a tortát, az oldalakat és a torta tetejét is ezzel vonom be. Az oldalakra darált diót szórok, így finom.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.