Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Königsbergi húsgolyók pennével

felvitel dátuma: 2012-12-19 21:08:36       mai nézettség: 1       nézettség: 1336
részletes recept
Königsbergi húsgolyók pennével
Hozzávalók 4 személyre:

Gombóchoz:

Fél kg darálthús

rizs

,bors,pirospaprika

tojás

vöröshagyma

alaplé (leveskockából pl.)

Szószhoz:

30g vaj

35g liszt

1 tojássárga

1ek.tejszín

,bors,citromlé

kapor

0.5 kg penne tészta

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A darálthúshoz 1marék  félig főtt rizst adok,egy tojást,egy fej reszelt vöröshagymát,sót,borsot és pirospaprikát teszek még hozzá és jól összegyúrom. Gombócokat formázok és picivel több,mint fél liter alaplében megfőzöm a gombócokat.

A vajat egy lábasban felolvasztom, hozzáadom a lisztet és tovább melegítem, míg világossárga lesz.Felöntömfél liter alaplével, amiben a húsgolyokat főztem, és állandó keverés mellett 5 percig főzöm.A tojássárgát elkeverem a tejszínnel, és hozzávegyítem a szószhoz. (Nem főzöm tovább.)Sózom, borsozom és citromlével ízesítem.A húsgolyókat a szószba teszem és megszórom kaporral.

A pennét sós,olajos vízben kifőzöm és a szószos gombóccal tálalom

Szakács: Lujza


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Anyika 2012 december 19

Hú, ez biztosan nagyon finom! Lehet, hogy rövidesen kipróbálom! Köszi a receptet! ♥

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*