Hú, ez biztosan nagyon finom! Lehet, hogy rövidesen kipróbálom! Köszi a receptet! ♥
Gombóchoz:
Fél kg darálthús
rizs
só,bors,pirospaprika
tojás
vöröshagyma
alaplé (leveskockából pl.)
Szószhoz:
30g vaj
35g liszt
1 tojássárga
1ek.tejszín
só,bors,citromlé
kapor
0.5 kg penne tészta
A darálthúshoz 1marék félig főtt rizst adok,egy tojást,egy fej reszelt vöröshagymát,sót,borsot és pirospaprikát teszek még hozzá és jól összegyúrom. Gombócokat formázok és picivel több,mint fél liter alaplében megfőzöm a gombócokat.
A vajat egy lábasban felolvasztom, hozzáadom a lisztet és tovább melegítem, míg világossárga lesz.Felöntömfél liter alaplével, amiben a húsgolyokat főztem, és állandó keverés mellett 5 percig főzöm.A tojássárgát elkeverem a tejszínnel, és hozzávegyítem a szószhoz. (Nem főzöm tovább.)Sózom, borsozom és citromlével ízesítem.A húsgolyókat a szószba teszem és megszórom kaporral.
A pennét sós,olajos vízben kifőzöm és a szószos gombóccal tálalom
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.