Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Kondorosi betyárleves pulykával

felvitel dátuma: 2015-08-21 08:03:18       mai nézettség: 1       nézettség: 3100
részletes recept
Kondorosi betyárleves pulykával
Hozzávalók 4 személyre:
2 kis fej vöröshagyma,
60 dkg. filézett pulyka felső comb,
2 db. sárgarépa
1 db. petrezselyem gyökér,
1/4 zeller,
3 db. krumpli,
1/2 citrom leve,
2 nagy kanál tejföl,
10 dkg. mangalica szalonna,
1 dl. félédes fehérbor,
1 kávéskanál őrölt csemegepaprika, 
1/2  csípős, zöld hegyes paprika,
Friss tárkony, és petrezselyem zöld.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:
A Rózsa Sándor tiszteletére megrendezett Kondorosi Betyár Napok volt a leves apropója.
 
Az apró kockákra vágott megpirított mangalica szalonna zsírján megfonnyasztottuk a vékony csíkokra vágott hagymát, majd a felkockázott húst is hozzátéve fehéredésig pirítottuk. Felöntöttük a borral, majd meghintettük paprikával, és annyi vizet töltöttünk hozzá, amennyi bőven ellepte. A félbevágott csípős paprika is a lébe került. Mivel pulykahúst használtunk, nem kellett a hús puhulására annyit várni, mint sertéslapocka esetében, de abból is készülhet a raguleves. Félidőben hozzáadtuk a kockázott zöldségféléket, és a krumplit is, valamint az apróra vágott tárkony, és petrezselyem leveleket. Belefacsartuk fél citrom levét is. Keveset kivettünk e léből, amit csomómentesre kevertünk a tejföllel, majd visszatöltöttük a levesbe.
 
A leves nagyobb mennyiségben készült bográcsban, de a felsorolt hozzávalókat 4 fő részére adtam meg, az eredeti alkotó elemek arányában.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Csercssa István 2015 augusztus 21

Ha már citrom kell hozzá, akkor ez nem lehetett Rózsa Sándor levese!

0/10 Hajdu István 2015 augusztus 21

a zsűri másként látta!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*