A tésztához:
75 dkg liszt
1 kk cukor
kb. 6 dl langyos tej
5 dkg éleszto
A toltelékhez:
30 dkg margarin
1 ek só
3-4 kk orolt komény vagy koménymagok (ízlés szerint)
Felfuttatom az élesztot a cukorral és egy pici tejjel. Amikor jó, a tobbi hozzávalóval egyutt kozepes keménységu tésztát gyúrok. Kelesztem, kb. fél órát. Hamar megkel.
A margarint a sóval és a koménnyel kikeverem. A megkelt tésztát kinyújtom, lekenem a sós koményes margarinnal, majd 24 egyforma négyzetre felvágom. Az egyik csucskétol kezdve feltekerem és kifli formára hajlítva, sutopapíros tepsibe teszem. Úgy raktam a tepsibe, hogy 3X4, így 2 tepsibe fért be ez a mennyiség. 2 tojássárgáját 1 ek vízzel elkeverem és ezzel kenem le a tetejét. Lehet díszíteni koménymaggal. 10 percig még kelesztem és elomelegített sutoben 180 fokon kb. 15 percig sutom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.