Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Koménymagos kifli

felvitel dátuma: 2011-10-27 12:56:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2515
részletes recept
Koménymagos kifli
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

75 dkg liszt

1 kk cukor

kb. 6 dl langyos tej

5 dkg éleszto

 

A toltelékhez:

30 dkg margarin

1 ek

3-4 kk orolt komény vagy koménymagok (ízlés szerint)

http://www.toldifuszer.hu/index.html 

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Felfuttatom az élesztot a cukorral és egy pici tejjel. Amikor , a tobbi hozzávalóval egyutt kozepes keménységu tésztát gyúrok. Kelesztem, kb. fél órát. Hamar megkel.

A margarint a sóval és a koménnyel kikeverem. A megkelt tésztát kinyújtom, lekenem a sós koményes margarinnal, majd 24 egyforma négyzetre felvágom. Az egyik csucskétol kezdve feltekerem és kifli formára hajlítva, sutopapíros tepsibe teszem. Úgy raktam a tepsibe, hogy 3X4, így 2 tepsibe fért be ez a mennyiség. 2 tojássárgáját 1 ek vízzel elkeverem és ezzel kenem le a tetejét. Lehet díszíteni koménymaggal. 10 percig még kelesztem és elomelegített sutoben 180 fokon kb. 15 percig sutom.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*