Nagyon fincsi ropogtatni való!
25 dkg zabpehely
1 tojás
2,5 dl kefír
½ dl olivaolaj
3 dkg szezámmag
3 dkg lenmag
½ kk. köménymag
1 tk. só
1 tk. szódabikarbóna
A lenmagot és szezámmagot és a köménymagot és a zabpehely felét ledaráljuk, és összekeverjük a többi száraz anyaggal.
A tojást felverjük, belekeverjük a kefírt és az olajat és a száraz anyagokhoz adjuk és összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük, tepsit sütőpapírral kibéleljük és diónyi adagokat kiveszünk a masszából és ellapítva a tepsibe helyezzük.
A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal vagy magokkal.
180 fokon 15 percig sütjük.
Nagyjából ez a két recept ihlette:)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.