50 dkg liszt,
2,5 dl langyos víz,
2 dkg friss élesztő,
1 kk cukor,
1 ek só,
20 dkg vaj,
kömény egész-őrölt,
30 dkg sajt,
1 tojás.
Lisztből,vízből,cukorból és sóból közepesen lágy tésztát dagasztunk.Beledagasztunk 10 dkg puha vajat.A tésztát hagyjuk duplájára kelni,a megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk,a cipókat hosszú téglalappá nyújtjuk,olvasztott vajjal megkenjük,megszórjuk sajttal,és őrölt köménnyel.Pizza vágóval keskeny hosszú háromszögekre vágjuk,feltekerjük.Tetejüket felvert tojással megkenjük,reszelt és jó sok köménnyel megszórjuk.Megint hagyjuk a duplára kelni,200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.Rácson hűtjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.