Ez a formája is nagyon guszta!Vittem!
2 dcl tej
0,7 dcl víz
1/2 kiskanál cukor
1/2 kiskanál só
40 dg simaliszt
2 dg éleszto
Kenéshez:
6 dg vaj
2 ek. olaj
Toltelék
12 dg juhsajt / az eredeti recept szerint ennek a fele/
1 ek. tejfol
10 dg házikolbász pici kockákra vágva
1 tojás+szezámmag a tetejére,5
A tésztához valókat a kenyérsutoben bedagasztom, majd három részre osztom és vékonyra kisodrom.
Az elso lapot megkenem a langyos vaj-olaj keverékkel. Rárakom a másik lapot, erre rápakolom a tejfol-juhtóró-kolbász tolteléket, majd ráteszem a harmadik lapot is. Megkenem olajos vajjal.
Hajtogatjuk - fentrol kozépre, alulról rá, ugyanígy oldalról is. Minden hajtogatás elott megkentem olajos vajjal. Bekentem a tetejét is, majd bevagdostam, nyolc szeletbe. Egy 22 cm átméroju tortaformában egy órát kelesztem,
Kb. 25-30 perc alatt megsult. Utána szétvágjuk teljesen a szeleteket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.