Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Tészta receptek » Kombe húsos *

felvitel dátuma: 2014-02-09 22:41:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1129
részletes recept
Kombe húsos *
Hozzávalók 4 személyre:

   Hozzávalok tésztához:

- 1 dl langyos víz...

- 3 dl langyos tej

- 1 kávéskanál kristálycukor

- 2,5 dkg friss élesztő

- 60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta)

- 1 teáskanál

Töltelék:
- 1 kg darált hús(sertés)
- 1 v.hagyma,3-4 gerezd fokhagyma
- f.bors,vegeta.izlés szerint fuszerek.
- olaj a sutéshez
- készre pároljuk a darált húst

A rétegek közé:

- 10 dkg vaj

- 5 evőkanál olaj

Hozzávalok tésztához:

- 1 dl langyos víz...

- 3 dl langyos tej

- 1 kávéskanál kristálycukor

- 2,5 dkg friss élesztő

- 60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta)

- 1 teáskanál só

Töltelék:
- 1 kg darált hús(sertés)
- 1 v.hagyma,3-4 gerezd fokhagyma
- f.bors,vegeta.izlés szerint fuszerek.
- olaj a sutéshez
- készre pároljuk a darált húst

A rétegek közé:

- 10 dkg vaj

- 5 evőkanál olaj

 
  HozzávalokhhhhhhhHozzávalok tésztához:

- 1 dl langyos víz...

- 3 dl langyos tej

- 1 kávéskanál kristálycukor

- 2,5 dkg friss élesztő

- 60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta)

- 1 teáskanál só

Töltelék:
- 1 kg darált hús(sertés)
- 1 v.hagyma,3-4 gerezd fokhagyma
- f.bors,vegeta.izlés szerint fuszerek.
- olaj a sutéshez
- készre pároljuk a darált húst

A rétegek közé:

- 10 dkg vaj

- 5 evőkanál olaj

 Hozzávalok tésztához:

- 1 dl langyos víz...

- 3 dl langyos tej

- 1 kávéskanál kristálycukor

- 2,5 dkg friss élesztő

- 60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta)

- 1 teáskanál só

Töltelék:
- 1 kg darált hús(sertés)
- 1 fej  vöröshagyma,3-4 gerezd fokhagyma
- fehér bors,vegeta,ízlés szerint fűszerek.
- olaj a sütéshez
- készre pároljuk a darált húst

A rétegek közé:

- 10 dkg vaj

- 5 evőkanál olaj

 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

1. A tésztát dagaszthatjuk kézzel vagy a kenyérsütőgépben is.

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és bedagasztjuk.
2.A húst készre pároljuk a többi hozzávaloval.

3. Nem kell pihentetni a tésztát, dagasztás után három egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk vékony téglalapra az egyiket, lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a felével.
Kinyújtjuk a másik tésztát is ugyanakkorára, ráhelyezzük az elsőre (amely már le van kenve a vajas-olajjal).
A másodiknak a tetején egyenletesen elkenjük a kihűlt darált húst.
Kinyújtjuk a harmadik tésztát is, ráhelyezzük az előzőekre és ezt is lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a másik felével.
A tészta egyik oldalát behajtjuk középre, a másik oldalt is behajtjuk középre.
Majd felülről behajtjuk is behajtjuk középre, és az alsó felét is ráhajtjuk középre.
Az egészet megfordítjuk úgy, hogy a felső hajtogatott rész kerüljön alulra, felülre pedig a sima részt.4. Ráhelyezzük sütőpapíros tepsire és 30 percig kelesztjük.

5. Pizzavágóval bevágjuk háromszögekre (8 vagy 10 szeletre) azért, hogy sütés után könnyebb legyen felszeletelni.
Lekenjük a felvert tojással a tetejét, majd megszórjuk a magvakkal.

6. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük.
Az első 15 perc után érdemes ránézni és ha nagyon pirul, akkor lentebb vesszük a fokot a sütőn.

7. Ha megsült, 5 percig a tepsiben hagyjuk, ráterítünk egy tiszta konyharuhát, hogy jól átpuhuljon a tészta, -ivó joghurttal tökéletes.

Szakács: Krisztina


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*