Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Kömbe csirkesonkával

felvitel dátuma: 2012-01-17 13:28:14       mai nézettség: 1       nézettség: 2202
részletes recept
Kömbe csirkesonkával
Hozzávalók 4 személyre:
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 tk. cukor
  • 1 kk só
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő  
  • 10 dkg vaj
  • 5 ek. olaj
 
 
Töltelék:
 
 


  • 10 dkg juhtúró
  • 1-2 dl tejföl
  • 15-20 dkg (házi)kolbász
Tetejére:
  • 1 tojás
  • szezám/lenmag/mák


Én csak a tölteléken változtattam:
20 dkg juhtúró(Kisteleki)
tejföl és
csirke sonka

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Beletördeljük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk - kovászt készítünk.
 
A vajat és az olajat összeolvasztjuk.
 
A kolbász apró darabokra vágjuk, összekeverjük a juhtúróval és annyi tejföllel, hogy ne túl híg krémet kapjunk.
 
Egy fakanál segítségével összekeverjük a felfutott kovászt a liszttel és a sóval, viszonylag lágy tésztát kapunk belőle. Három részre osztjuk. Erősen lisztezett munkalapon nagyon vékonyra nyújtjuk az első lapot. Megkenjük a vaj-olaj keverék felével. 
 
Kinyújtjuk a második tésztadarabot is akkora méretűre, mint az első, s ráfektetjük a vajas tésztalapra. A második lapra kenjük az összes tölteléket. Hasonló vékonyra és nagyságúra nyújtjuk a harmadik tésztát is, ráfektetjük a töltelékre, majd megkenjük a vaj-olaj maradékával.
Hajtogatunk. Felső harmad felülről lefelé középre, alsó harmad alulról felfelé középre, majd összehajtjuk, mint egy könyvet. Ahol érintkezik a két tésztafél, kicsit összecsipkedjük.
 
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a tésztacsomagot, éles késsel vagy pizzavágóval átlósan és keresztben is bemetsszük. Egy órán át letakarva kelni hagyjuk.
Ha megkelt, tetejét lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal/lenmaggal/mákkal, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt aranyszínre sütjük.
 
Hagyjuk kicsit hűlni, majd a vágások mentén válasszuk szét a szeleteket, és tépkedjük el élvezettel ezt a csodát!
 
 

A johtúróba belekockáztam a sonkát és kevés tejfölt tettem hozzá.
Ezt
tettem a második lap közé!

Szakács: Livi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 17

Nagyon ugyes vagy!!!!!!!!!!!! Mentem is azonnal!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*