Koszi a receptet, a juhtúrós verziót biztosan elkészítem, nagyon szeretem a kolest.
10 dkg köles
2 újhagyma vagy 1 lilahagyma/hagyma
1 tk. őrölt kömény
1 tk. só
1 tk. piros paprika
1 tk. mustár
pici oliva olaj vagy kevés vaj
pár tekerés szines bor
/www.toldifuszer.hu
A kölest alaposan megmossuk éskb. kétszeres mennyiségű vízben puhára pároljuk. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni.
A hagymát feldaraboljuk, a kihűlt köleshez adjuk, beletesszük a fűszereket , mustárt, oliva olajat és jól összekeverjük.
Egy kicsit pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Kicsit ízesíthetjük még tejföllel, tútóval, juhtúróval.
Ehetjük péksüteményre kenve, de úgy nekem kicsit abszurd, inkább natúr zöldségekkel ettük:)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.