60 dkg finom liszt
2,7 dl tej
3 dkg élesztő
1 tk.só
1 tk.cukor
2 dl 20%-os tejföl
1 dl olaj
A töltelékhez:
20 dkg füstölt kolbász
10 dkg sonka
15 dkg trappista sajt
póré vagy újhagyma ízlés szerint
2 db tojás sárgája
só
őrölt fehér bors
1 dl tejföl
1 ek.liszt
A tetejére:A kenéshez:2 db tojás
A szóráshoz:
reszelt sajt,lenmag,szezámmag vagy apróra vágott bacon
Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd
a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg
helyen kelesztjük. A sajtot lereszeljük. A sonkát,kolbászt és a hagymát
apróra vágjuk.
Elkészítés:A töltelékhez elkeverjük az összevágott sonkát,kolbászt
hagymát,reszelt sajtot,tejfölt a tojások sárgáját és az evőkanál lisztet.
Sóval borssal ízesítjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és 12-15 cm-es csíkokat
vágunk belőle. A csíkokból háromszögeket vágunk,mindegyikre teszünk a
töltelékből és feltekerjük kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,
hagyjuk 15-20 percet pihenni majd megkenjük felvert egész tojással és
megszórjuk szezámmaggal,lenmaggal,reszelt sajttal vagy apróra vágott baconnel.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Ebből a mennyiségből 30 db lett!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.