Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Kolbászos,sajtos töltött kiflik

felvitel dátuma: 2012-05-19 16:13:27       mai nézettség: 1       nézettség: 2071
részletes recept
Kolbászos,sajtos töltött kiflik
Hozzávalók 12 személyre:

60 dkg finom liszt

2,7 dl tej

3 dkg élesztő

1 tk.só

1 tk.cukor

2 dl 20%-os tejföl

1 dl olaj

A töltelékhez:

20 dkg füstölt kolbász

10 dkg sonka

15 dkg trappista sajt

póré vagy újhagyma ízlés szerint

2 db tojás sárgája

őrölt fehér bors

1 dl tejföl

1 ek.liszt

A tetejére:A kenéshez:2 db tojás

A szóráshoz:

reszelt sajt,lenmag,szezámmag vagy apróra vágott bacon

Előkészületi idő: 70 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd
a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg
helyen kelesztjük. A sajtot lereszeljük. A sonkát,kolbászt és a hagymát
apróra vágjuk.

Elkészítés:A töltelékhez elkeverjük az összevágott sonkát,kolbászt
hagymát,reszelt sajtot,tejfölt  a tojások sárgáját és az evőkanál lisztet.
Sóval borssal ízesítjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és 12-15 cm-es csíkokat
vágunk belőle. A csíkokból háromszögeket vágunk,mindegyikre teszünk a
töltelékből és feltekerjük kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,
hagyjuk 15-20 percet pihenni majd megkenjük felvert egész tojással és
megszórjuk szezámmaggal,lenmaggal,reszelt sajttal vagy apróra vágott baconnel.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
étvágyat kívánok hozzá!!:))

Ebből a mennyiségből 30 db lett!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*