Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Kolbászos-Lilahagymás-Mascarponés Kombe

felvitel dátuma: 2013-11-04 14:34:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1407
részletes recept
Kolbászos-Lilahagymás-Mascarponés Kombe
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:


3,5 dl tej
1 dl víz

1 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál

  • 60 dkg liszt

  • 2,5 dkg friss élesztő  

 
A tésztarétegek közé:
10 dkg vaj

5 evőkanál ola
 
A töltelékhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg tejföl
20 dkg füstöltkolbász  
1fej lilahagyma
 
A lekenéshez:
1 tojás
1 evőkanál víz
szezám/lenmag/mák
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk és összekeverjük az olajjal. felhasználásig félre rakjuk. A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson, ez körülbelül 15 perc
Ezalatt elkészíthetjük hozzá a tölteléket. A kolbászról lehúzzuk a héját, majd apró kockákra vágjuk a lilahagymát is...Végül összekeverjük őket a mascarponéval és a tejföllel. Félre tesszük.
A tészta minden hozzávalóját a dagasztótálba tesszük a kovászos liszt mellé, és alaposan kidagasztjuk. Nagyon lágy tésztát kapunk, amit 3 részre osztunk.
Nagyon jól belisztezett munkafelületen nagyon vékonyra nyújtjuk. Az első lapot megkenjük a vajas olaj felével, tocsogni fog, de a végeredmény igazolta, hogy tényleg így kell és valóban ennyi. Rátesszük a második réteget.Rákenjük a kolbászos tölteléket.Befedjük a harmadik réteggel, amit szintén meglocsolunk a vajas keverék másik felével.
Jön a hajtogatás. A felső részt középre hajtjuk.
Majd az alsó részt is. Aztán a bal oldalt behajtjuk a tészta közepéig.
Majd a jobb oldalt szintén.
Én itt sodrófával kicsit, nagyon óvatosan lelapítottam, így a tészta középen összezáródottSütőpapíros, magas peremű kerámia sütőbe rakjuk, a tetejét pizzavágóval keresztben és átlósan is bevagdaljuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük..A tetejét lekenjük a tojás és víz keverékével végül szezámmaggal megszórjuk. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
 
 
 
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2013 november 5

Nagyon finom, már jó két éve sütöm a családnak.........nekem a 2 dg mascarpone kevésnek tűnik....én 20 dg juhtúrót vagy mascarponét szoktam belesütni. De ezt mindenki másképp szereti :D Ügyes vagy, nagyszerű a többi recepted is, gratulálok!

0/10 Andrea 88 2013 november 6

Köszönöm! :) Átjavítottam a mascarponét mert nem 2dkg hanem 25 dkg,csak az 5-ös lemaradt.Köszi hogy szóltál!!! :) Üdv! :)

0/10 anna51 2013 november 7

Ügyes vagy! :D

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*