Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Kolbászos sós kalács

felvitel dátuma: 2012-01-07 20:19:52       mai nézettség: 1       nézettség: 2712
részletes recept
Kolbászos sós kalács
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta :

1/2 liter tej

1 kocka élesztő

2 kanál cukor

65 dkg liszt

2 kiskanál

1 dl olaj

 

Töltelék:

kolbász

szalámi, sonka

kockasajt - szeletelt

kecsup

tojás a kenéshez

köménymag, szezámmag és más magvak a szóráshoz

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A tejet meglangyitjuk , elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a sót, olajat, lisztet és kidolgozzuk a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tésztánk kettéosztjuk. Kisodorjuk, megkenjük kecsuppal és rárakjuk a sajtszeleteket. A sajtra rakjuk a kolbászt - egészben,nem karikára vágva -mellérakjuk a sonka vagy szalámiszeleteket. Feltekerjük mint a kalácsot, tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a magvakkal.

Sütőbe tesszük. Egy pohár vizben elkeverünk 2 kanál sót.

15 perc után kivesszük a kalácsot a sütőből és a sós vizzel megkenjük, majd sütni tesszük. Még 2x megkenjük a kalácsot a sós vizzel.

Ha megsült , kivesszük a sütőből és konyharuhával letakarjuk addig mig kihül.

Nagyon finom a tárkonyos bableveshez.

Szakács: Zsuzsa50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 7

Ez nagyon finom lehet, koszi a receptet!

0/10 mircina 2012 január 7

nagyon guszta én is ki fogom próbálni:) Köszönöm

0/10 maria54 2012 január 8

Nagyon finom lehet ez a sós kalács,receptkönyvbe tettem!Köszönöm.

0/10 fedor ildiko 2014 szeptember 6

ne is szeretem az ijen finomsagokat es meg is csinalom a csaladnak

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*