Ez nagyon finom lehet, koszi a receptet!
Tészta :
1/2 liter tej
1 kocka élesztő
2 kanál cukor
65 dkg liszt
2 kiskanál só
1 dl olaj
Töltelék:
kolbász
szalámi, sonka
kockasajt - szeletelt
kecsup
tojás a kenéshez
köménymag, szezámmag és más magvak a szóráshoz
A tejet meglangyitjuk , elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a sót, olajat, lisztet és kidolgozzuk a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk kettéosztjuk. Kisodorjuk, megkenjük kecsuppal és rárakjuk a sajtszeleteket. A sajtra rakjuk a kolbászt - egészben,nem karikára vágva -mellérakjuk a sonka vagy szalámiszeleteket. Feltekerjük mint a kalácsot, tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a magvakkal.
Sütőbe tesszük. Egy pohár vizben elkeverünk 2 kanál sót.
15 perc után kivesszük a kalácsot a sütőből és a sós vizzel megkenjük, majd sütni tesszük. Még 2x megkenjük a kalácsot a sós vizzel.
Ha megsült , kivesszük a sütőből és konyharuhával letakarjuk addig mig kihül.
Nagyon finom a tárkonyos bableveshez.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.