Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Kolbászos rakott kel

felvitel dátuma: 2012-03-18 09:23:24       mai nézettség: 4       nézettség: 2903
részletes recept
Kolbászos rakott kel
Hozzávalók 6 személyre:

1 nagyobb fej kelkáposzta

50 dkg darált hús / sertés vagy pulyka /

20 dkg rizs

1 szál paraszt vagy lángolt kolbász

10 dkg húsos füstölt szalonna

1 nagy doboz tejföl

2 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors

pirospaprika

ételízesítő

http://www.boller.hu

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, vegetás vízben 10-15 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A kolbászt vékony karikákra vágjuk.

Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst és a kolbászkarikákat. Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk a tejföllel. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

étvágyat kívánok hozzá!:))

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*