1 nagyobb fej kelkáposzta
50 dkg darált hús / sertés vagy pulyka /
20 dkg rizs
1 szál paraszt vagy lángolt kolbász
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 nagy doboz tejföl
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
pirospaprika
ételízesítő
Előkészítés: A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, vegetás vízben 10-15 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A kolbászt vékony karikákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst és a kolbászkarikákat. Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk a tejföllel. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.