Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Kolbászos krumplileves

felvitel dátuma: 2012-01-21 07:51:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1889
részletes recept
Kolbászos krumplileves
Hozzávalók 6 személyre:

1/2 kg burgonya

1 szál paraszt vagy lángolt kolbász

15 dkg húsos füstölt szalonna

1 fej vöröshagyma

1 szál sárgarépa

1 szál fehér répa

1/4 zeller

1 ek.finom liszt

1 kis doboz tejföl

5 dkg mini kagylótészta

zeller zöld

petrezselyem zöld

3-4 db babérlevél

1 kk.őrölt fehér bors

ételízesítő

2 kk.pirospaprika

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Előkészítés:A zöldségeket,burgonyát,vöröshagymát  megtisztítjuk.A burgonyát kisebb kockákra a zöldséget vékony szeletekre a hagymát apróra vágjuk.A kolbászt felkarikázzuk.A szalonnát apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:A szalonnát kicsit megpirítjuk,rátesszük a hagymát és megdinszteljük.Hozzáadjuk a zöldségeket,fűszereket,felöntjük vízzel és főzzük.Mikor a zödség félig megpuhult hozzáadjuk a burgonyát és készre főzzük.A végén tejföllel elkevert liszttel behabarjuk.

A kolbászkarikákat külön megpirítjuk és a levesbe tesszük.Külön pirítottam,hogy a leves ne legyen zsíros!

Apró tésztát vagy galuskát főzhetünk bele.

étvágyat kívánok hozzá!!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*