1/2 kg burgonya
1 szál paraszt vagy lángolt kolbász
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
1/4 zeller
1 ek.finom liszt
1 kis doboz tejföl
5 dkg mini kagylótészta
zeller zöld
petrezselyem zöld
3-4 db babérlevél
só
1 kk.őrölt fehér bors
ételízesítő
2 kk.pirospaprika
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A zöldségeket,burgonyát,vöröshagymát megtisztítjuk.A burgonyát kisebb kockákra a zöldséget vékony szeletekre a hagymát apróra vágjuk.A kolbászt felkarikázzuk.A szalonnát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kicsit megpirítjuk,rátesszük a hagymát és megdinszteljük.Hozzáadjuk a zöldségeket,fűszereket,felöntjük vízzel és főzzük.Mikor a zödség félig megpuhult hozzáadjuk a burgonyát és készre főzzük.A végén tejföllel elkevert liszttel behabarjuk.
A kolbászkarikákat külön megpirítjuk és a levesbe tesszük.Külön pirítottam,hogy a leves ne legyen zsíros!
Apró tésztát vagy galuskát főzhetünk bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.