Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » kolbászos krumplileves

felvitel dátuma: 2011-06-29 11:03:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1884
részletes recept
kolbászos krumplileves
Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg füstölt kolbász
4 közepes krumpli
1 szál fehérrépa
1 sárgarépa
1 babérlevél
4 kanál olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
, bors, csípős paprika ízlés szerint
1 paradicsom
lestyán levél, zeller zöld, ha kész reszelt tészta és kevés tejföl

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A felforrósított olajra rátesszük a felkarikázott kolbászt és pirítjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát ezzel pirítjuk egy kicsit, majd jöhetnek a felaprított zöldségek. kevés liszttel megszórjuk, majd felengedjük kb.1,5 l vízzel.
Ha felforrt hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és friss zöldeket és a babért, sózzuk, borsozzuk.
Közben 1 tojásból és kb. 10 dkg lisztből pici sóval csipetke tésztát gyúrunk, amit a nagylyukú reszelőn lereszelünk, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon össze.
Ha puhák a zöldségek és krumpli beleszórjuk a reszelt tésztát, én nem szoktam az egészet, mert sűrű lesz.
Tányérra merjük és tejföllel tálaljuk.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*