15 dkg füstölt kolbász
4 közepes krumpli
1 szál fehérrépa
1 sárgarépa
1 babérlevél
4 kanál olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, csípős paprika ízlés szerint
1 paradicsom
lestyán levél, zeller zöld, ha kész reszelt tészta és kevés tejföl
A felforrósított olajra rátesszük a felkarikázott kolbászt és pirítjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát ezzel pirítjuk egy kicsit, majd jöhetnek a felaprított zöldségek. kevés liszttel megszórjuk, majd felengedjük kb.1,5 l vízzel.
Ha felforrt hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és friss zöldeket és a babért, sózzuk, borsozzuk.
Közben 1 tojásból és kb. 10 dkg lisztből pici sóval csipetke tésztát gyúrunk, amit a nagylyukú reszelőn lereszelünk, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon össze.
Ha puhák a zöldségek és krumpli beleszórjuk a reszelt tésztát, én nem szoktam az egészet, mert sűrű lesz.
Tányérra merjük és tejföllel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.