Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Kolbászos krumpligulyás

felvitel dátuma: 2012-01-11 23:15:01       mai nézettség: 2       nézettség: 3168
részletes recept
Kolbászos krumpligulyás
Hozzávalók 4 személyre:

3-4 szál vékony,füstöskolbász

1 kg.krumpli

1 fej hagyma

kevés olaj

1 kávéskanál pirospaprika

3-4db. babérlevél

ételízesítő

1 evőkanál finomliszt,fél pohár víz(ezek elhagyhatóak)

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A kolbászt karikára vágjuk,a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk,a hagymát apróra vágjuk.Egy edénybe kevés olajat öntünk,megpirítjuk benne a hagymát és beletesszük a kolbászt. Kissé átforgatjuk ,rászórjuk a pirospaprikát ,megkavarjuk és felöntjük annyi vízzel,hogy lepje el a kolbászt.Hagyjuk kicsit főni,majd beletesszük a krumplit,a babérlevelet és az ételízesítőt.Vízzel pótóljuk míg ellepi a krumplit.Addig főzzük,mig jól lefő róla a víz.Ha  túl hígnak találjuk,vagy szaftosabban szeretjük,elkeverhetünk egy kanál lisztet egy fél pohár vízben és ráöntjük.Folytonosan kavargatjuk míg újra felfő és elérjük a kívánt vastagságot.

Szakács: Hajni79


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 marika 2012 január 11

Imádjuk!!

8/10 airizer agota 2017 augusztus 3

kiprobaltuk azota kedvencunk !!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*