Nem is kell keleszteni? Szuper, ezt kipróbálom!
- 2 dl tej,
- 1 csomag sütőpor,
- 25 dkg. liszt,
- 2 db tojás,
- 20 dkg kolbász vagy sonka,
- 20 dkg sajt,
- só, bors, zöldpetrezselyem.
A sajtot lereszeljük, a kolbászt kis kockákra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót és jól formázható tésztává gyúrjuk.
A 4,4 l-es 24 cm-es Gouline elembe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a megformázott kenyeret és alsó-felső sütéssel, közepes hőfokon sütjük 10 percig. (A képen két Navigenio között sütjük, de természetesen alul a saját tűzhely is lehet.)
10 perc elteltével mindkét hőforrást kis energiára állítjuk és 15-20 perc alatt a kenyeret készre sütjük. Mivel a Navigeniót nyugodtan megemelhetjük, ha a kenyeret meg akarjuk nézni, a sütési folyamat könnyen figyelemmel kísérhető.
Mikor a kívánt színt elértük, a kész kenyeret a sütőpapír segítségével kiemeljük, kicsit hűlni hagyjuk és szeleteljük.
Nagyon finom, tartalmas, levesek mellé adhatjuk, de akár önálló fogás is lehet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.