Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Tészta receptek » Kolbászos kenyér - húsvétra

felvitel dátuma: 2014-02-13 10:43:06       mai nézettség: 4       nézettség: 1271
részletes recept
Kolbászos kenyér - húsvétra
Hozzávalók 4 személyre:

- 2 dl tej,

- 1 csomag sütőpor,

- 25 dkg. liszt,

- 2 db tojás,

- 20 dkg kolbász vagy sonka,

- 20 dkg sajt,

- , bors, zöldpetrezselyem.

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük, a kolbászt kis kockákra vágjuk.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót és jól formázható tésztává gyúrjuk.

A 4,4 l-es 24 cm-es Gouline elembe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a megformázott kenyeret és alsó-felső sütéssel, közepes hőfokon sütjük 10 percig. (A képen két Navigenio között sütjük, de természetesen alul a saját tűzhely is lehet.)

10 perc elteltével mindkét hőforrást kis energiára állítjuk és 15-20 perc alatt a kenyeret készre sütjük. Mivel a Navigeniót nyugodtan megemelhetjük, ha a kenyeret meg akarjuk nézni, a sütési folyamat könnyen figyelemmel kísérhető.

Mikor a kívánt színt elértük, a kész kenyeret a sütőpapír segítségével kiemeljük, kicsit hűlni hagyjuk és szeleteljük.

Nagyon finom, tartalmas, levesek mellé adhatjuk, de akár önálló fogás is lehet.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.amcrajongok.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Zita 2014 február 13

Nem is kell keleszteni? Szuper, ezt kipróbálom!

10/10 R. Edit 2018 április 22

Nem rég megsütöttem ezt a kenyeret, annyira jó! Köszi!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*