Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Kolbászos bableves

felvitel dátuma: 2012-01-14 07:55:36       mai nézettség: 3       nézettség: 2326
részletes recept
Kolbászos bableves
Hozzávalók 6 személyre:

1/2 kg száraz bab

3 szál sárgarépa

3 szál fehér répa

1 zeller gumó

zeller zöld

15 dkg fhúsos füstölt szalonna

2 fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

1 ek.pirospaprika

1 szál paraszt kolbász

őrölt bors

ételízesítő

A betéthez:

1 db tojás

15 dkg finom liszt

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A babot előző nap beáztatjuk. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk. A zöldségeket ízlésünk szerint  szeleteljük.

Elkészítés: A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Hozzá adunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele. Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé.

étvágyat kívánok!!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 14

Kedvenc levesunk, nagyon gyakran fozom én is. Fincsike!

0/10 csoti.henriette 2012 január 14

Ezt a férjem látná:) hú nagyon guszta!

0/10 kautz1009 2012 január 14

Köszönöm szépen!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*