A polentához:
200 gr instant polenta
1 l víz
1 kiskanál tengeri só
2 evőkanál olaj
A csípős babhoz:
400 gr előre főzött bab,
vagy babkonzerv
2 db kolbász (nem füstölt), apró szeletekre vágva
1 sárgarépa, durvára reszelve
2 db burgonya apró kockákra vágva
1 hagyma apróra vágva
5 gerezd fokhagyma szétzúzva
4 kiskanál paprika csatni
2 kiskanál paradicsomszósz
1 csapott kiskanál őrölt feketebors
1 kiskanál tengeri só
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 csili paprika
5 evőkanál olaj
Az olajon meghabosítom a hagymát, és a fokhagymát, rádobom a burgonyát,a sárgarépát, megsózom,resztelem 10 percig. Hozzáteszem a kolbászt,egy kicsit sütöm, majd hozzákeverem a babot, a csilit,a petrezselymet, a többi hozzávalót.Az egészet fedő alatt párolom még 10 percig.
Mostanában nagyon finom instant polentát lehet kapni.Elkészítem a polentát.Én egy kicsivel több vízzel főzöm, mint ahogy kell. Amikor kész hozzákeverem az olajat.
A kész polentát még forrón a tányérokon szétkenem, és a kolbászos babot rárakom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.