Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Kolbászhússal töltött dagadó

felvitel dátuma: 2013-04-01 18:59:13       mai nézettség: 1       nézettség: 3717
részletes recept
Kolbászhússal töltött dagadó
Hozzávalók 6 személyre:

 

·         2 db 1kg körüli sertés dagadó  ha lehet szúrassuk fel a hentessel)

·         20 dkg  sertés lapocka  (darálva)

·         20 dkg sertésdagadó (darálva)

·         4 gerezd apróra vágott  fokhagyma  (vagy fokhagyma lé)

·         1 tk őrölt bors

·         1 ek őrölt pirospaprika

·          1  késhegynyi őrölt kömény

·         2 ek zsír

·         1 tk só

·         2dl víz

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

1.    A lapockából, a dagadóból és a fűszerekből összegyúrunk egy remek kolbászkeveréket.

2.    Ezt a nyers kolbászhúst a felhasított dagadóba töltjük úgy, hogy közepes keménységű legyen.
A töltött húsokat sóval bedörzsöljük.

3.    Tepsibe tesszük a zsírt, a két töltött dagadót 2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük.

4.    30 perc elteltével a fóliát levesszük, és levével többször locsolva a húst szép pirosra, készre sütjük. 

5.    Kis pihentetés után szeletelhetjük.

Viszont ha van alkalmunk lehűteni  ,sokkal szebben lehet szeletelni

Tálalhatjuk krumplipürével ,salátákkal .Nagyon finom

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*