· 2 db 1kg körüli sertés dagadó ha lehet szúrassuk fel a hentessel)
· 20 dkg sertés lapocka (darálva)
· 20 dkg sertésdagadó (darálva)
· 4 gerezd apróra vágott fokhagyma (vagy fokhagyma lé)
· 1 tk őrölt bors
· 1 ek őrölt pirospaprika
· 1 késhegynyi őrölt kömény
· 2 ek zsír
· 1 tk só
· 2dl víz
1. A lapockából, a dagadóból és a fűszerekből összegyúrunk egy remek kolbászkeveréket.
2. Ezt a nyers kolbászhúst a felhasított dagadóba töltjük úgy, hogy közepes keménységű legyen.
A töltött húsokat sóval bedörzsöljük.
3. Tepsibe tesszük a zsírt, a két töltött dagadót 2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük.
4. 30 perc elteltével a fóliát levesszük, és levével többször locsolva a húst szép pirosra, készre sütjük.
5. Kis pihentetés után szeletelhetjük.
Viszont ha van alkalmunk lehűteni ,sokkal szebben lehet szeletelni
Tálalhatjuk krumplipürével ,salátákkal .Nagyon finom
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.